Tennisbal tegen snurken: helpt dat?



Een snurker kan geluiden produceren tot wel 70 decibel. Een veel gehoorde tip tegen het snurken is het gebruiken van een tennisbal. Hierbij wordt een tennisbal aan een pyjama genaaid, bij de rug van de snurker. Het gevolg is dat op de rug liggen zeer oncomfortabel is. Het idee hierachter is dat de snurker op de zij gaat liggen waardoor de kans kleiner is dat diegene snurkt. Maar helpt dat wel?

De grote boosdoener van het snurken is de tong. De spieren verslappen tijdens de slaap, de tong verslapt daardoor ook en zakt de luchtweg in en veroorzaakt een vernauwing. Hierdoor komen er trillingen vrij: het snurkgeluid.

De tennisbal zorgt er (net als een por in de zij) voor dat een snurker heel even de spieren aanspant en vervolgens omdraait. Het aanspannen van de spieren zorgt er voor dat het snurken even stopt. De kans is groot dat een chronische snurker op de zij of buik vervolgens opnieuw begint met snurken. Het is wel mogelijk dat deze paar minuten stilte er voor zorgen dat de partner weer in slaap kan vallen.

Een tennisbal kan dus een oplossing zijn om het snurken even te onderbreken, maar er zijn veel mensen die ook op hun zij of buik snurken. Daarnaast wordt de slaapkwaliteit van de snurker er niet beter van. Door de tennisbal wordt de slaap diverse malen per nacht onderbroken, wat kan leiden tot gezondheidsklachten. Ook zorgt de tennisbal vaak voor rugklachten.

Een snurkbeugel op maat voorkomt verslapping van het verhemelte en zorgt er voor dat de tong niet meer weg kan zakken. Zo blijft de keelholte vrij en wordt snurken tegengegaan. Een SnörEx® snurkbeugel heeft geen bijwerkingen en zorgt voor direct resultaat.

Meer weten over het verhelpen van snurken? Neem contact op met onze experts.