Nachtbeugel tegen snurken

De beste methode om snurken te stoppen is door ’s nachts een beugel te dragen. Een op maat gemaakte anti-snurkbeugel zorgt er namelijk voor dat het zachte verhemelte gestabiliseerd wordt en de tong niet meer weg kan zakken. Zo neemt de tong dezelfde positie aan als overdag en is het snurkprobleem opgelost.

Snurken
Als je wakker bent snurk je niet. Pas tijdens het slapen verslappen alle spieren. De tong is ook en spier dus deze verslapt ook. Dat veroorzaakt een vernauwing en deze vernauwing zorgt voor trillingen bij het ademhalen. De lucht moet dan heel snel door een smalle doorgang stromen met als gevolg dat dit deel gaat trillen en geluid maakt: het snurkgeluid.

SnörEx LadySnore
Nachtbeugel tegen snurken
Door ’s nachts een beugel te dragen wordt de tong op de ‘dagpositie’ gehouden. Om deze positie optimaal te bepalen en de beugel goed aan te laten sluiten is het belangrijk dat er gebitsafdrukken worden gemaakt en dat op basis daarvan een snurkbeugel wordt vervaardigd.
Na een korte gewenning is de beugel comfortabel om te dragen en zeer doelmatig. Bovendien kan een SnörEx® beugel ook toegepast worden bij mensen met een gebitsprothese.