Snurken vrouwen ook?


Snurken wordt vaak vooral beschouwd als een mannenprobleem. Het klopt dat er snurken meer mannen dan vrouwen. Maar ook vrouwen kunnen snurken!

Snurkende mannen en vrouwen
Van alle snurkers is zo’n 60% man en 40% vrouw. Vooral bij vrouwen rust er nog een groot taboe op snurken. Snurken wordt door veel vrouwen gezien als oncharmant en veel vrouwen schamen zich voor hun gesnurk. Mannen daarentegen lachen onschuldig hun gesnurk vaak weg en vinden het een onderdeel van hun mannelijkheid.

Oorzaak van snurken
De oorzaak van snurken is bij mannen en vrouwen gelijk: tijdens de slaap verslappen alle spieren. De tong is ook een spier, die verslapt en zakt hierdoor weg. Dit zorgt voor een vernauwing in de luchtweg. Lucht moet daardoor met meer kracht naar binnen gezogen worden, waardoor het zachte verhemelte en de huig vibreren en het snurkgeluid ontstaat. Mannen en vrouwen kunnen even luid snurken.

Genetisch bepaald
Snurken is veelal familiair. De bouw van het lichaam en de genen kunnen een oorzaak zijn van snurken. Ook alcohol, medicijngebruik en overgewicht kunnen snurken veroorzaken. Tevens heeft onderzoek aangetoond dat snurken bij vrouwen ook veroorzaakt kan worden door wisselende hormoonspiegels.

Oplossing
Om een snurkprobleem op te lossen moet de oorzaak van het snurken aangepakt worden: de wegzakkende tong. Een op maat gemaakte anti-snurkbeugel houdt de tong op zijn plaats zodat deze niet meer kan wegzakken en de luchtweg vrij blijft. Voor vrouwen is er een speciale variant ontwikkeld: de SnörEx® LadySnore. Deze snurkbeugel wordt op maat gemaakt, weegt slechts 5 gram en is niet zichtbaar in de mond.

Meer weten over snurken of de verschillende snurkbeugels? Neem contact op met onze experts.