Slapen naast een snurkende partner

In een bericht van RTL nieuws doet Samantha haar verhaal. Samantha ligt al 19 jaar naast een snurkende man. Als ze eenmaal slaapt heeft ze er geen last van. Het is vooral het inslapen dat wel vervelend kan zijn met een snurkende partner. Het gesnurk breekt haar wel eens op. Soms worden oordoppen gebruikt, maar meestal is het zo erg dat ze hem naar een andere kamer stuurt. Ze hebben allerlei mogelijkheden geprobeerd: anders liggen, regelmatig porren, een ander kussen, maar tot nu toe nog zonder succes.

Volgens Samantha zaagt haar partner “hele bossen om tijdens zijn slaap”. Toen ze 19 jaar geleden trouwden moest ze wel even wennen. Eerst dacht ze aan een verkoudheid, maar na twee maanden heeft ze er toch wat van gezegd. Dit vindt Samantha belangrijk: “Praat erover met elkaar. Dat klink heel simpel, maar het is een serieus probleem als je niet normaal kunt slapen vanwege je partners gesnurk. Daarbij heeft hij of zij misschien wel een gezondheidsprobleem. Als je er niks over zegt, weet de ander niet wat er speelt. Word niet boos, dat heeft geen nut. Iemand kan er vaak niks aan doen.”

Veel mensen hebben een snurkende partner. Er zijn ruim 4 miljoen Nederlanders die snurken. Tijdens de slaap verslappen al je spieren, waaronder de tong. De tong zakt weg en verkleint zo de luchtweg. Deze vernauwing veroorzaakt trillingen bij het ademhalen: het snurkgeluid. Snurken is gelukkig vrij eenvoudig op te lossen met een snurkbeugel. Meer weten? Neem contact op met onze experts.