‘Ik gun mijn vrouw ook een goede nachtrust’

Ruim een maand geleden startte onze zoektocht naar de Grootste Snurker van Nederland 2020 met als doel snurken uit de taboesfeer te halen en meer aandacht te vragen voor het belang van een goede slaaphygiëne. Er werd volop op onze oproep gereageerd: dit jaar hebben wij veel meer filmpjes en geluiden binnen gekregen dan andere jaren.

Inmiddels is de Grootste Snurker van Nederland 2020 gevonden en blijkt dit wederom een man. Hij scoort 85 decibel en bereikt hiermee net niet het record van 100 dB uit 2017. 85dB is te vergelijken met het geluid van een vrachtwagen of een voorbij razende trein.

Voor het AD was dit reden om onze winnaar te interviewen. Hij vertelt dat zijn dochter hem heeft opgegeven voor deze zoektocht. Daar is hij nu enorm blij mee, want de winnaar krijgt gratis een professionele op maat gemaakte snurkbeugel zodat het snurken voorgoed verleden tijd is.

De winnaar vertelt aan het AD: ,Zo’n vier jaar geleden stond ik samen met mijn vrouw op een camping. Ik maakte toen zo’n herrie dat mensen van drie staanplaatsen verderop kwamen kijken wat er aan de hand was. Dat was wel heftig. Ik weet dat ik bij lange na niet de enige ben die het doet. Wat ik wel vervelend vind, is dat mijn omgeving er last van heeft. Ik gun mijn vrouw een goede nachtrust, dus ik snap wel dat ze met dit geluid naast zich soms naar de logeerkamer vlucht. Maar dat is natuurlijk niet wat je wil. Ik hoop echt dat ik met zo’n beugel geholpen ben. Dan zijn zowel mijn vrouw als onze buren op de camping weer blij.”