Passagiers cruiseschip eisen geld om snurkende buren

Een opvallend nieuwsbericht laat zien dat snurken als zeer vervelend wordt ervaren door veel mensen.
Brendan Ritson, een passagier op een cruise van Sydney naar Fiji, beweerde in 2018 namelijk dat zijn vakantie verpest was door zijn snurkende buren en eiste een volledige terugbetaling van de cruisemaatschappij.

Tijdens de reis trof het echtpaar tijdens de eerste nacht een waterlek aan in hun interieur. Daarom werden ze opgewaardeerd naar een grotere en duurdere dubbele buitenhut. Ritson beweerde dat zijn nieuwe buren erg luid waren en dat ze snurkten, luid spraken, ruzie maakten en aanstootgevende taal gebruikten. Vervolgens klaagde Ritson twee keer bij het personeel over zijn snurkende buren. Het management van het cruiseschip bood aan om Ritson en zijn partner naar een binnenhut te verplaatsen. Hij weigerde echter de binnencabine te accepteren.

Na een paar nachten beklaagde Ritson zich opnieuw bij het cruisepersoneel over zijn snurkende buren en beweerde dat het geluid zo indringend was dat hij en zijn partner wakker werden gehouden. Op de laatste dag van de cruise kreeg Ritson naar verluidt opnieuw een nieuwe hut aangeboden door het cruisepersoneel, maar Ritson beweerde dat zijn vakantie op dat moment al “verpest” was door de snurkende buren.

De jury in de rechtbank gaf toe dat het geluid van de buren mogelijk storend was, maar wees uiteindelijk het verzoek om terugbetaling af. De cruisemaatschappij had immers meerdere keren aangeboden om Ritson naar een andere hut te verplaatsen en de rechter kwam tot de conclusie dat de weigering van Ritson om van cabine te veranderen onredelijk was.