Snurken: een groot probleem voor de partner

Samen slapen klinkt heel fijn maar voor de partner van een snurker is niets minder waar. In Nederland zijn er zo’n 4 miljoen snurkers. Daarvan is zo’n 60% man en 40% vrouw. Een snurker kan geluiden produceren tot wel 70 decibel dat te vergelijken is met het lawaai van een stofzuiger.

Hoewel de snurker zelf meestal niet wakker wordt van zijn/haar eigen gesnurk kan een partner daarentegen veel last ondervinden van het gesnurk in de slaapkamer. Door de geluidsoverlast wordt een partner vaak wakker met als gevolg een gebroken nacht en slaaptekort.

Meer snurkers in de zomer

Als de temperaturen oplopen, neemt het aantal snurkers toe. ’s Zomers telt Nederland al snel een miljoen snurkers méér dan gewoonlijk. Dit komt omdat we bij warm weer slechter en korter slapen. Het gevolg is dat we vermoeider dan anders zijn, waardoor tijdens de slaap de spieren verslappen. De tong, ook een spier, is de grootste veroorzaker van snurken. De tong zakt weg en verkleint de luchtweg. Deze vernauwing zorgt voor trillingen bij het ademhalen: het snurkgeluid.

Por in de zij

Een por in de zij zorgt er voor dat een snurker heel even de spieren aanspant en vervolgens omdraait. Het aanspannen van de spieren zorgt er voor dat het snurken even stopt. Dit lijkt een goede oplossing, maar de kans is groot dat een chronische snurker op de zij of buik vervolgens opnieuw begint met snurken. Ook gaat de slaapkwaliteit er op achteruit omdat de slaap diverse malen per nacht wordt onderbroken. Zo worden zowel de snurker als de partner meerdere maken per nacht wakker.

Oplossing

Een snurkbeugel op maat biedt de oplossing. Deze beugel wordt alleen ’s nachts gedragen en voorkomt verslapping van het verhemelte en zorgt er voor dat de tong niet meer weg kan zakken. Zo blijft de keelholte vrij en wordt snurken tegengegaan. Een SnörEx® snurkbeugel heeft geen bijwerkingen en zorgt voor direct resultaat.

Meer weten over het verhelpen van snurken? Neem contact op met onze experts.