Snurkbeugel op maat

Een snurkbeugel op maat is een beugel die u ’s nachts draagt om het snurken tegen te gaan. Er zijn in Nederland zo’n 4 miljoen chronische snurkers die tijdens hun slaap een zagend, ruisend, of brommend geluid produceren. Dit geluid kan zo sterk zijn dat een partner, huisgenoot of zelfs buren er last van kunnen hebben.

De oorzaak van snurken

Om de werking van een snurkbeugel uit te leggen is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van snurken:
Als u gaat slapen ontspannen uw spieren, zo ook de tong. De tong zakt weg en verkleint de luchtweg. Als gevolg hiervan moet u lucht met meer kracht naar binnen zuigen. Het zachte verhemelte en de huig worden zo in de richting van het strottenhoofd gezogen. Deze hogere luchtsnelheid laat het zachte verhemelte en huig vibreren waardoor het snurkgeluid ontstaat.

Soorten snurkbeugels

Een MRA is een veel gebruikte snurkbeugel die gebruikt wordt om het snurken op te lossen. Een MRA past over de tanden en bestaat uit 2 plaatjes: één voor de bovenste en één voor de onderste tanden. De MRA zorgt dat de onderkaak naar voren gaat waardoor ook indirect de tong naar voren gaat. Hierdoor wordt blokkering van de luchtweg en het trillen van de luchtwegen (snurken) vermeden wanneer u slaapt.

Een andere methode om het snurken op de lossen is de SnörEx®. De SnörEx® is een op maat gemaakte snurkbeugel die er voor zorgt dat de tong niet meer weg kan zakken. De beugel zit om de bovenkaak en wordt alleen tegen het verhemelte gedragen. Deze beugel zorgt er voor dat de tong dezelfde positie aanhoudt als overdag. Door de SnörEx® wordt de tong op zijn plaats gehouden waardoor deze niet meer kan wegzakken. Hierdoor komt de luchtweg vrij en wordt vibratie (snurken) tegengegaan. De SnörEx® geeft geen pijnlijke kaakstandverandering en of kaakgewrichtsklachten. Lees hier meer over de verschillen tussen een MRA en SnörEx®.

Op maat gemaakt

Als u besluit een snurkbeugel aan te schaffen dan worden er afdrukken gemaakt van uw gebit. Op basis van deze gebitsafdrukken zal er in een laboratorium een snurkbeugel precies op maat gemaakt worden. Doordat de snurkbeugel perfect op uw gebit past heeft u meer draagcomfort en krijgt u het meest optimale resultaat.

Meer weten over de verschillende snurkbeugels? Neem contact op met onze experts.