Snurken

Snurkers

Oorzaak van snurken

De tong is de boosdoener van een snurkprobleem. Tijdens het slapen verslappen namelijk alle spieren. De tong verslapt dus ook. De tong zakt weg en verkleint de luchtweg. Deze vernauwing zorgt voor trillingen bij het ademhalen: het snurkgeluid. Dat is te vergelijken met het leeglopen van een ballon, waarbij de lucht dan heel snel door een smalle doorgang stroomt met als gevolg dat dit deel gaat trillen en geluid maakt.

Problemen door snurken

Snurken op zich kan geen kwaad, tenzij er sprake is van slaapapneu waarbij de ademhaling langer dan 10 seconden onderbroken wordt. Snurken kan vooral erg vervelend zijn voor de omgeving. Door de geluidsoverlast kan een partner vaak niet goed slapen. Veel mensen slapen apart door het snurken en vaak komt er stress en irritatie om de hoek kijken. Een snurker kan zelf last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid en een slechte slaapkwaliteit.

Oplossing

Om snurken te stoppen moet de oorzaak van het snurken aangepakt worden: de wegzakkende tong. Een op maat gemaakte anti-snurkbeugel wordt over de tanden gedragen. Deze snurkbeugel houdt de tong op zijn plaats zodat deze niet meer kan wegzakken en de luchtweg vrij blijft. Een anti-snurkbeugel wordt alleen ’s nachts gedragen.

Kom langs voor een gratis eerste consult

Anti-snurkbeugels

Wij zijn de enige kliniek die volledig gespecialiseerd is in de behandeling van snurken en apneu. Tijdens een kosteloos eerste consult wordt uw snurkprobleem besproken en worden er een aantal specifieke tests gedaan om te kijken of wij u kunnen helpen. Als tijdens het consult blijkt dat wij u kunnen helpen (en u besluit dat u door ons geholpen wil worden) maken wij afdrukken van uw boven en onderkaak. Op basis van deze afdrukken wordt er in ons laboratorium een snurkbeugel precies op maat gemaakt. Doordat de snurkbeugel perfect op het gebit past wordt het meest optimale resultaat behaald.

SnörEx®

€1095

mrablauw2

€995

Video’s