Nederlander verdacht van vermoorden snurkende vrouw

Een Nederlandse man is in Indonesië gearresteerd op verdenking van het vermoorden van zijn ex-vrouw. Hij wurgde haar met een USB-kabel omdat ze naast hem in slaap was gevallen en snurkte. De man verklaarde aan de politie dat hij televisie aan het kijken was en dat het snurken hem irriteerde.

De moord vond plaats in de woning van de 56-jarige Nederlander in de stad Banyuwangi. Tijdens de bewuste nacht stoorde het gesnurk van zijn ex-vrouw de Nederlander zo hevig dat hij probeerde haar wakker te maken. Hij wilde dat ze van houding zou veranderen om zo het snurken te stoppen. Toen dat niet lukte werd de man boos en pakte hij een USB-kabel, wikkelde die om haar hals en rukte er aan tot ze stierf.

De twee waren twee jaar getrouwd en hadden een samen een kind voordat ze in 2016 scheidden. De verdachte heeft zijn buurman in de bewuste nacht gevraagd hem naar het ziekenhuis te brengen. In het ziekenhuis vertelde hij een arts dat er een lijk in zijn huis was, waarna hij werd overgedragen aan de politie.

Volgens lokale media had de verdachte eerder dat jaar zijn ex-vrouw gemeld bij de politie wegens aantijgingen van drugs in zijn koffie om hem bewusteloos te maken. Hij beweert dat zijn ex-vrouw geld heeft gestolen terwijl hij enkele dagen werd uitgeschakeld. De Telegraaf meldt dat de twee nog regelmatig contact hadden na de scheiding. De vrouw kwam nog altijd regelmatig naar zijn huis, en hij ook naar haar woning. Toch waren ze steeds vaker met elkaar in conflict. Dit was vaak te wijten aan financiële problemen.

De verdachte, die een bekentenis aflegde, handelde volgens de politie onder invloed van alcohol, medicijnen én uit frustratie. Volgens nieuwszender Detiknews was de verdachte al boos op haar omdat ze vaak geld van hem leende maar niet terugbetaalde.