Snurken stoppen: hoe stop ik mijn gesnurk?

Snurken is niet alleen vervelend voor uzelf maar ook voor uw partner. Men denkt vaak dat er geen oplossing is tegen snurken, maar dat is niet waar. Snurken stoppen kan eenvoudig met een op maat gemaakte snurkbeugel. In dit artikel leggen wij u uit hoe dit werkt.

Oorzaak van snurken

Als je slaapt verslappen alle spieren, zo ook de tong. Als de tong verslapt kan deze wegzakken in de keelholte. Dit zorgt voor een vernauwing van de luchtweg. Dit maakt de doorstroming moeilijk en u moet de lucht met meer kracht naar binnen zuigen. Het zachte verhemelte en de huig worden in de richting van het strottenhoofd gezogen. Hierdoor ontstaan er trillingen bij iedere ademhaling. Die trillingen zijn het snurkgeluid. Meestal heeft de snurker zelf niet door dat ‘ie snurkt. Het is vaak de partner die er van wakker ligt. Soms snurkt iemand zo hard dat hij of zij er zelf wakker van wordt. Een snurker kan geluiden tot wel 70 decibel produceren dus het is niet vreemd dat mensen in de omgeving er last van kunnen hebben.

Stoppen met snurken

Tenzij je last hebt van slaapapneu kan snurken over het algemeen geen kwaad. Snurken is vooral vervelend voor de omgeving. Een partner kan vaak niet slapen door de overlast van het snurkgeluid. Ook schamen snurkers zich vaak voor hun gesnurk. In het vliegtuig, op de camping of tijdens een vriendenuitje, niemand staat graag bekend als “de snurker”. En dat terwijl Nederland zo’n 4 miljoen chronische snurkers telt. Hiervan is 60% man en 40% vrouw. Snurken is daarom een groot maatschappelijk probleem.

Oplossing

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft snurken weinig te maken met overgewicht. Veelal is het genetisch bepaald en heeft het daarom vooral met de anatomie van de luchtweg en tong te maken. Snurken kan ook erfelijk bepaald zijn en komt daarom in sommige families vaker voor. Om snurken te stoppen moet de oorzaak aangepakt worden: de wegzakkende tong. Een anti-snurkbeugel wordt over de tanden gedragen en houdt de tong op zijn plaats. Doordat de tong niet meer de luchtweg in kan zakken blijft de luchtweg vrij waardoor het snurken zal stoppen.

Snurken stoppen: SnörEx® Snurken stoppen: SomnOSA® MRA Snurken stoppen: SnörEx® Ladysnore

Op maat gemaakt

Het is belangrijk dat een snurkbeugel goed past zodat het optimale resultaat behaald wordt. Een snurkbeugel die op maat gemaakt wordt is perfect gevormd naar uw gebit en zorgt voor de meest optimale werking en het beste comfort. Op basis van gebitsafdrukken kan er een snurkbeugel op maat gemaakt worden.

De werking van de MRA snurkbeugel en SnörEx® snurkbeugel zijn wetenschappelijk bewezen.

Meer weten over de verschillende snurkbeugels? Neem contact op met onze experts.