Snurken op vakantie

Een vakantie zou een leuk uitje moeten zijn, maar voor snurkers is het vaak een probleem. In het vliegtuig, op de camping… Zelfs samen slapen in de camper of op één hotelkamer is problematisch. Uit intern onderzoek blijkt dat snurken tijdens de vakantie een grote bron van irritatie vormt. We merken dat de vraag om van het snurken af te komen toeneemt voor aanvang van de vakantieperiode.

Nederlanders willen meer kwaliteit aan hun leven geven, ze gaan vaker en verder op vakantie en willen dan ook rust tijdens hun weekjes vrij. Op dit moment hebben meer dan 4 miljoen Nederlanders last van chronisch snurken. Een snurker kan geluiden produceren tot wel 70 decibel. Vaak heeft de partner het meeste last van het geluid en verhuist er iemand naar een andere kamer zodra er gesnurkt wordt. Tijdens de vakantie is dit een stuk minder eenvoudig en dan komt er meer stress en irritatie om de hoek kijken.

Uit een interne enquête blijkt dat snurken in een vliegtuig als het meest storend wordt ervaren. Op de tweede plaats staat snurken in een tent, gevolgd door snurken in een hotelkamer. Snurken zorgt in deze gevallen niet alleen voor irritatie bij de partner, maar ook bij medepassagiers en andere (camping)gasten.