Vrouwen vinden snurken op vakantie erger dan thuis

Vrouwen vinden snurken op vakantie erger dan thuis.

Snurken kan voor lichamelijke problemen zorgen zoals concentratiestoornissen, stress en vermoeidheid. Maar snurken is ook een groot sociaal probleem.

Nederland telt ongeveer 4 miljoen chronisch snurkers, waarvan 60% man en 40% vrouw, die iedere nacht de omgeving wakker houden. Uit intern onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland blijkt dat vrouwen snurken op vakantie een groter probleem vinden dan mannen.

Snurken wordt door dames gezien als niet sexy en charmant. Mannen daarentegen lachen onschuldig hun gesnurk weg en vinden het een onderdeel van hun man zijn.

Op vakantie is snurken voor dames vaak een nog groter probleem dan thuis. Op vakantie kan niet naar een andere kamer gevlucht worden en worden “buren” op campings, hotelkamers of zelfs het vliegtuig vaak wakker gehouden. De ondervraagde vrouwen gaven dan ook aan het zeer gênant te vinden om toe te geven dat zij de snurkers waren en niet hun partners. Ook gaven zij aan zich erg te schamen tijdens vriendinnenuitjes en groepsreizen.

Op snurken rust nog steeds een groot taboe onder dames. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft snurken weinig te maken met overgewicht. Veelal is het genetisch bepaald en heeft het daarom vooral met de anatomie van de luchtweg en tong te maken. Tevens heeft onderzoek aangetoond dat snurken bij dames ook veroorzaakt kan worden door wisselende hormoonspiegels.

Speciaal voor dames is er nu een oplossing voor het snurken: de SnörEx® LadySnore is een op maat gemaakte anti-snurkbeugel. De SnörEx® LadySnore heeft geen bijwerkingen en is niet zichtbaar in de mond.